Thuisbezorgd.nl bezorgt politie telefoonnummers drugsdealers

ALMERE • Wo 31 januari 2024 | 20:53 • Woensdag 31 januari 2024 | 20:53

Thuisbezorgd.nl speelde vorig jaar een belangrijke rol bij het opdoeken van een drugshandel in Almere. Om erachter te komen wie er vaak aanwezig waren in een drugspand aan de Veendamstraat, werden de telefoonnummers opgevraagd waarmee op dat adres vaak maaltijden werden besteld bij de maaltijdbezorger.

Daardoor konden drie Almeerders in verband worden gebracht met de zaak. Sander van der W. (37), Yusuf B. (46) en Ilias de G. (24) runden volgens de officier van justitie een jaar lang een goedlopende drugshandel vanuit het huis aan de Veendamstraat.

De zaak kwam aan het licht toen een vrouw de politie meldde dat ze was mishandeld door De G.. Zij vertelde dat hij vaak in dat ‘drugspand’ te vinden was.

Thuisbezorgd.nl geeft telefoonnummers
Agenten besloten daarop het huis in de gaten te houden en via Thuisbezorgd.nl kregen ze telefoonnummers in handen van de mensen die vanuit de woning vaak eten bestelden. Die nummers werden vervolgens afgeluisterd.

Uit de taps bleek dat De G. veelvuldig contact had met drugsgebruikers. Hij stuurde hen door naar zijn medeverdachten.

Ook gebruikers die later via de politie een foto te zien kregen van Van der W. en De G., herkenden hen als dealers. Er waren gebruikers die zeiden al een jaar aan drugs te zijn gekomen door De G..

Half jaar geëist
Tegen hem werd woensdag een celstraf van een half jaar geëist. Daarvan heeft hij inmiddels 153 dagen uitgezeten. De celstraf die overblijft, moet wat de officier van justitie betreft voorwaardelijk worden opgelegd, zodat hij niet meer de cel in hoeft. De G. wil namelijk zijn leven beteren en heeft deze week een intakegesprek voor begeleid wonen. "Dat is voor hem een stap in de goede richting", zei de aanklager.

De man -die door haar als leider van de drugshandel wordt gezien- vertelde in de rechtszaal dat hij de boel in zijn eentje runde tussen februari en juli vorig jaar. Hij kreeg naar eigen zeggen het aanbod om te dealen op het moment dat hij op straat leefde. Hierdoor had hij een woning en wat inkomen.

Stroomstootwapen
Hij beweerde ook dat hij de andere twee verdachten, die niet naar de rechtbank kwamen, niet kent. De G. wordt naast de handel in drugs verdacht van het bezit van hard- en softdrugs in 2021 en een stroomstootwapen.

De officier denkt dat B. een maand betrokken is geweest bij de drugshandel en eiste tegen hem 88 dagen cel, die hij al in voorarrest heeft uitgezeten. Tegen Van der W. eiste ze een celstraf van zeven maanden.

De uitspraak is op 14 februari.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel