Huurder Centrada uit woning gezet na explosies

LELYSTAD • Vr 2 februari 2024 | 16:35 • Vrijdag 2 februari 2024 | 16:35

Een huurder van woningcorporatie Centrada in Lelystad wordt deze week uit zijn huis gezet nadat zijn woonplek doelwit was van twee explosies. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland besloten.

Woningcorporatie Centrada had veel last van de man, zo bleek al tijdens de rechtszitting. De rechtbank is het daarmee eens en oordeelt dat de woning van de man moet worden ontruimd omdat er structureel sprake van overlast was.

Zo was er veel rumoer in de woning en was er een vermoeden van drugsgebruik en prostitutie. Tot in de nachtelijke uren werd er door onbekende personen bij omwonenden aangebeld om toegang tot het wooncomplex te krijgen, zo staat ook in het vonnis. Andere bewoners van het complex voelden zich daardoor angstig en onveilig. Samen met het Leger des Heils probeerde Centrada afspraken met de man te maken om de overlast te stoppen, maar dat lukte niet.

Ook was er eerder al gedoe met de bewoner. Begin 2023 was er een explosie in de huurwoning van de man. Toen hij naar een andere huurwoning van Centrada in de wijk de Kempenaar verhuisde, vond daar in december ook een explosie plaats. Deze woning moet de man nu van de rechtbank verlaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel