Politie waarschuwt voor nepagenten aan de telefoon

ALMERE • Za 3 februari 2024 | 13:30 • Zaterdag 3 februari 2024 | 13:30

In Almere zijn nepagenten actief die telefonisch bewoners benaderen met de vraag of hun woning is beveiligd. De politie waarschuwt hiervoor nadat ze meerdere meldingen hebben gekregen van mensen die door deze personen zijn benaderd.

De nepagenten vroegen bijvoorbeeld naar beveiligingssystemen en of bewoners sieraden of een kluis in huis hebben. "Soms zijn ze zelfs zo brutaal dat er fictieve beveiligingsadviezen worden gegeven", zegt de politie. In sommige gevallen weten ze ook de naam van degene die ze bellen te achterhalen.

De daders gebruiken volgens de politie verschillende smoezen. "Soms bellen ze met het verhaal dat hun telefoonnummer voorkomt in een onderzoek. Of dat er inbreekwerktuig is gevonden in de omgeving."

De politie benadrukt dat ze nooit telefonisch bewoners dit soort vragen stellen en dat mensen gelijk de telefoon moeten ophangen als ze de boel niet vertrouwen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel