Opkoop-bots kapen bijna 6200 Lowlandskaarten weg, organisatie grijpt in

BIDDINGHUIZEN • Ma 5 februari 2024 | 12:47 • Maandag 5 februari 2024 | 12:47

De organisatie van Lowlands in Biddinghuizen doet komende zaterdag 6187 tickets opnieuw in de verkoop. Deze kaartjes werden tijdens de officiële verkoop afgelopen zaterdag door opkoop-bots van tussenhandelaren opgekocht.

In totaal waren er zo'n 130.000 mensen ingelogd om een ticket te kunnen bemachtigen. Maar daarnaast waren er ook opkoop-bots actief, schrijft de organisatie. "Deze hadden als enig doel tickets op te kopen en tegen een veel hogere prijs door te verkopen."

'Kat- en muisspel'
Volgens directeur Eric van Eerdenburg kwam Lowlands de bots op het spoor toen de laatste 10.000 kaartjes in de verkoop gingen. "De betaalmodule kan normaal gesproken 5.000 transacties per minuut aan, maar ineens stagneerde dat." Van Eerdenburg spreekt van een 'kat- en muisspel' tussen Lowlands en de handelaren van tweedehands kaartjes. Het systeem van Lowlands moet wat hem betreft een update krijgen, om de bots beter te kunnen weren.

Kaartjesverkoper Ticketmaster heeft alle tickets die door de computerprogramma's zijn gereserveerd uit het betaalproces gehaald.

De verkoop start komende zaterdag om 11.00 uur. Festivalliefhebbers die zaterdag misgrepen omdat de kaartjes binnen een kwartier weg waren, kunnen dus een nieuwe poging doen. Ze zijn te koop voor de oorspronkelijke prijs van 325 euro, met een maximum van twee stuks per persoon.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel