Camera's aan de Almeerse Hofmark blijven staan vanwege kans op meer explosies

ALMERE • Wo 14 februari 2024 | 11:37 • Woensdag 14 februari 2024 | 11:37

De Almeerse burgemeester Hein van der Loo heeft het cameratoezicht aan de Hofmark in Almere Haven opnieuw verlengd. De gemeente is bang voor meer explosies in de straat. De camera's blijven drie maanden langer staan, tot 14 mei.

Bewoners van de Hofmark werden 9 november vorig jaar opgeschrikt door twee explosies, bij een huis én een auto. Toen één bewoner poolshoogte ging nemen, zag hij zijn eigen auto en voordeur in brand staan. Niemand raakte gewond.

Half jaar cameratoezicht
Na de explosies besloot de burgemeester tijdelijk camera's neer te zetten. Eerst voor vier weken, en daarna nog eens voor drie maanden, tot woensdag 14 februari. Het is nu de derde keer dat Van der Loo het tijdelijke cameratoezicht in de straat verlengt. Door het besluit staat de straat voor meer dan een half jaar onder cameratoezicht.
Gemeente met handen in het haar
Almere wordt geplaagd door steeds heftigere explosies. Al negen maanden op rij vinden die plaats bij woningen. Of er een verband is tussen de knallen wordt onderzocht.

De gemeente Almere, de politie en het Openbaar Ministerie hadden eind vorig jaar een spoedoverleg. Ze bespraken hoe er moet worden omgegaan met het toenemende aantal explosies.

Meer camera's
Het is niet de enige plek in de Haven waar tijdelijk cameratoezicht is ingesteld. Verderop in de Kornwierde staan op twee locaties camera's. Op zeker 15 plekken in de stad staan tijdelijk camera's om de veiligheid in de gaten te houden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel