Natuurmonumenten houdt vast aan betaald parkeren Waterloopbos

FLEVOLAND • Do 15 februari 2024 | 21:16 • Donderdag 15 februari 2024 | 21:16

Natuurmonumenten houdt ook na een gesprek met de gemeente Noordoostpolder vast aan het voornemen om betaald parkeren in te voeren bij het Waterloopbos bij Marknesse. Dat laat een woordvoerder van Natuurmonumenten weten.

De gemeente zei eerder onaangenaam te zijn verrast door de plannen. Het invoeren van betaald parkeren zou niet passen bij de gastvrijheid richting bezoekers. Ook ziet de gemeente problemen bij de handhaving en wordt verwacht dat automobilisten buiten de slagbomen in bermen gaan parkeren.

'Kosten eerlijker verdeeld'
Natuurmonumenten sprak donderdag met onder anderen wethouder René van Amersfoort. De organisatie legde uit de parkeerbijdrage te willen gebruiken om het bos te beheren en toegankelijk te kunnen houden. Leden van de natuurorganisatie dragen daarvoor bij via hun lidmaatschap. Door niet-leden parkeergeld te vragen, zouden de kosten eerlijker worden verdeeld.

De gemeente heeft volgens Natuurmonumenten aangegeven meer informatie te willen hebben over de bezoekersstromen. De natuurorganisatie zegt die te zullen verstrekken, voor het betaald parkeren wordt ingevoerd. Eerder werd 1 juni als ingangsdatum genoemd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel