Bedrijven boos omdat ze maandag 'ergens tussen 09:00 en 16:00 uur' zonder stroom zitten

LELYSTAD • Vr 16 februari 2024 | 15:24 • Vrijdag 16 februari 2024 | 15:24

Meerdere bedrijven op bedrijventerrein Larserpoort in Lelystad zijn boos op netbeheerder Liander. Komende maandag kan vanwege onderhoud de stroom er bij hen afgaan, midden op de werkdag. En het bedrijf kondigde dat maar een week van tevoren aan.

De bedrijven vinden dat te laat en door de weinige informatie zijn ze bang dat ze hun werknemers naar huis moeten sturen, zegt Gerard Lam van de ondernemingsvereniging Lelystad Airport Businesspark.

Elf aansluitingen zonder stroom
Dat gaat tussen 09.00 en 16.00 uur gebeuren. Wanneer precies en voor hoe lang is niet duidelijk. In totaal gaan er elf aansluitingen zonder stroom zitten.

Bedrijven die een ruimte huren in het pand van Mac3Park hebben ook hun zorgen geuit, vertelt manager Robert van Schijndel. "Ze willen dat er een oplossing komt, zodat ze kunnen doorwerken." Voor Van Schijndel is dat een lastige opgave, vanwege de korte termijn. "Daarnaast vindt ik het absurd dat de stroom er zomaar vanaf gegooid kan worden."

'Vijf dagen van tevoren'
Liander laat weten dat ze snappen dat het vervelend is dat de stroomafsluiting op korte termijn is aangekondigd. Een stroomonderbreking moet volgens de netbeheerder uiterlijk vijf dagen van tevoren gemeld worden, en dat is in dit geval gebeurd.

"Soms moeten we ervoor kiezen om het onderhoud op een korte termijn te doen, zodat we ook door kunnen met andere werkzaamheden", vertelt een woordvoerder. "We zijn druk bezig om bedrijven toekomstbestendig te maken en daar horen deze werkzaamheden bij."

In de brief is te lezen dat bedrijven zelf een vervangende noodstroomvoorziening moet regelen. Een medewerker van Van Peperzeel laat weten direct opzoek te zijn gegaan naar een aggregaat, maar op korte termijn is dat wel lastiger. Ook weet ze niet of de kosten voor een aggregaat het waard zijn. Volgens Liander gaan de werkzaamheden wel een paar uur duren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel