Vrouw met verstandelijke beperking krijgt steen door de ruit: 'Impact enorm groot'

EMMELOORD • Ma 19 februari 2024 | 17:37 • Maandag 19 februari 2024 | 17:37

De politie Noordoostpolder/Urk is dringend op zoek naar een groep jongens die afgelopen weekend twee woningen in Emmeloord bekogelde met een steen en een stoeptegel. Onder meer het huis van een verstandelijk beperkte vrouw was daarbij het doelwit.

Wijkagent Sander te Vaarwerk beschrijft op sociale media hoe de jongens te werk gingen. De frustratie spat van zijn schrijven af: "Ik snap het helemaal! Lekker zaterdagnacht met je maten op pad, even geen school, geen toezicht van je ouders, echte vrijheid en gewoon lekker doen waar je zin in hebt. Nee, alleen jij en je maten zijn belangrijk en dan... Gooi je midden in de nacht een raam in bij een vrouw met een verstandelijke beperking."

Drie verdachten in beeld
Het raam bij deze vrouw werd in de nacht van zaterdag op zondag rond 01:50 uur 's nachts vernield aan de Visseringlaan, vlakbij de ijsbaan. Een camera heeft drie verdachten in beeld gebracht, schrijft Te Vaarwerk: "Allen heldhaftig weggedoken in hun capuchon."

Dezelfde groep slaat iets meer dan een half uur later opnieuw toe. Twee jongens bellen om 02:30 uur aan bij een huis aan De Alpen in West. Als er niet open gedaan wordt, zeilt er een stoeptegel door de ruit naar binnen.

De impact bij beide huishoudens is volgens de politie los van de schade erg groot.

Mogelijk gefilmd door de daders
Wijkagent Te Vaarwerk vermoedt dat het gooien van de stenen vanuit de groep gefilmd is. Hij roept omwonenden met beveiligingscamera's op zich te melden. Ook vraagt hij of er mensen zijn die eventueel 'trotse verhalen' van de daders hebben gehoord.

Hij sluit af met een persoonlijke boodschap aan de daders: "Mocht jij hier iets mee te maken hebben... Naïef ben ik zeker niet en ja je bent verdachte, maar loop bij ons naar binnen en ik maak tijd voor je."

Mochten zij zich niet voor donderdag melden, dan dreigt de politie de beveiligingsbeelden online te laten zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel