'Almeerder was spil in drugssmokkel via Amsterdamse haven'

ALMERE • Ma 19 februari 2024 | 22:09 • Maandag 19 februari 2024 | 22:09

Een 34-jarige man uit Almere heeft jarenlang zijn bevoegdheden als havenmedewerker in Amsterdam misbruikt om drugshandel en -transport mogelijk te maken. Het Openbaar Ministerie is daarvan overtuigd, bleek vrijdag tijdens een rechtszaak.

De Almeerder werkte voor een overslagbedrijf in de Amsterdamse haven. In 2020 zou de verdachte criminelen hebben voorzien van lijsten met bootnamen en foto's van scheepsplattegronden. Hij had kennis over transporten en toegang tot IT-systemen en beveiligde gebieden. Hierdoor kon hij volgens het OM drugshandel via de haven mogelijk maken.

Naast deze voorbereidingshandelingen voor drugssmokkel wordt hij ook verdacht van het verhandelen van zes kilo MDMA. Tijdens een observatie in maart 2023 werd gezien dat hij deze drugs overhandigde. Daarbij vervulde hij volgens het OM een cruciale en coördinerende rol. Bij de overdracht van de partij MDMA was hij de schakel tussen twee koeriers.

De man kwam in beeld doordat de politie versleutelde chatberichten kon kraken. Het OM eiste vrijdag zes jaar cel tegen de Almeerder. De rechtbank in Amsterdam doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel