Politiek NOP wil parkeren Waterloopbos gratis houden, maar besluit is niet aan hen

MARKNESSE • Do 22 februari 2024 | 20:41 • Donderdag 22 februari 2024 | 20:41

Een meerderheid van de gemeenteraad Noordoostpolder wil parkeren bij het Waterloopbos gratis houden. Beheerder Natuurmonumenten wil automobilisten op het terrein laten betalen. ONS Noordoostpolder dient maandag een motie in tegen dat plan.

Daarin roept ONS Noordoostpolder de beheerder van het bos in de motie op, om af te zien van dat plan.

De motie wordt ondersteund door Politieke Unie, VVD, PvdA en Christenunie/SGP. Alleen CDA, GroenLinks en D66 ondertekenden de motie niet.

Volgens de indieners is het belangrijk dat bezoekers het bos gratis kunnen bezoeken vanwege de cultuurhistorische waarde. In de gemeente hoeft bovendien nergens betaald te worden om de auto te parkeren. De gemeente vreest dat automobilisten buiten het parkeerterrein en in de berm gaan parkeren.

Laagdrempelig en toegankelijk
Bij de ontwikkeling van het gebied heeft de gemeente in 2017 ruim 200.000 geïnvesteerd. Daarbij zegde Natuurmonumenten volgens de motie-indieners toe de toegang tot het bos laagdrempelig en toegankelijk te houden. Volgens hen is daarvan geen sprake meer als mensen moeten betalen om op het terrein te mogen parkeren.

Natuurmonumenten ging vorige week nog in gesprek met wethouder René van Amersfoort (PvdA) over de parkeerplannen. Direct daarna liet de organisatie aan Omroep Flevoland weten toch een parkeerbijdrage te willen vragen aan niet-leden van de organisatie. Dat is volgens de natuurclub nodig om het bos te beheren en toegankelijk te houden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel