Als het aan de Tollebeekse Katinka ligt moet heel Flevoland aan de ropeflow

TOLLEBEEK • Za 24 februari 2024 | 15:32 • Zaterdag 24 februari 2024 | 15:32

De Tollebeekse Katinka Spruijt heeft één doel de komende jaren: Flevolanders kennis laten maken met de sport ropeflow. Daarom organiseert ze workshops om de Flevolanders de kneepjes van het 'flowen' te leren.

Met een klein groepje begint Katinka Spruijt zaterdagmiddag een sportieve les wat nog bijna niemand in Nederland kent.

De sportievelingen proberen in de lokale sporthal zo goed als ze kunnen de bewegingen met een touw naar voren en naar achteren te zwaaien, waardoor er een vloeiende beweging ontstaat.

De een zwaait wat met het touw heen en weer, terwijl de ander snel specifieke bewegingen onder de knie krijgt. "Het is moeilijker dan ik van tevoren had gedacht."

Voor jong en oud
Ropeflow is een toegankelijke sport voor als je wil gaan bewegen, zegt Spruijt. "Je ziet een diverse doelgroep van jonge, sportieve gasten tot oudere sportieve vrouwen. Iedereen kan lekker bewegen en lol hebben.

De touwen die je gebruikt.

Het enige wat je nodig hebt voor de sport is een touw. Met dat touw maak je dan allerlei bewegingen. Je kan hele felle bewegingen maken die lijken op een slag met kickboksen, of juist heel klein waardoor je er van kan ontspannen. Daarbij kun je verschillende touwen gebruiken, de een wat zwaarder dan de andere.

Internationaal al bekend
De Tollebeekse kwam ermee in aanraking via een vriend. Ze zag dat het al heel populair was in andere landen, maar nog niet hier in Nederland.

Om dat toch voor elkaar te krijgen, organiseert ze workshops om iedereen kennis te laten maken met de sport. Ook maakte ze een website en webshop waar ze zelf ook de touwen verkoopt.

Katinka legt uit wat je allemaal kan doen met een touw

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel