Nachtelijke operatie om bomen in centrum van Lelystad weg te halen

LELYSTAD • Ma 26 februari 2024 | 11:04 • Maandag 26 februari 2024 | 11:04

Bomen rond het station in Lelystad worden volgende week 's nachts weggehaald. Dat gaat gebeuren langs de Middenweg tussen 21.30 uur 's avonds en 05.00 uur 's ochtends. 

De bomen worden weggehaald omdat het stationsgebied volledig op de schop gaat.

Voor het late tijdstip is gekozen omdat het overdag erg druk is op de weg. Door de werkzaamheden 's avonds en 's nachts uit te voeren blijft de overlast volgens de gemeente beperkt. 

Hoe komt het Stationsgebied eruit te zien?  
De Middenweg, die loopt langs de coffeeshop, komt straks dichter tegen het spoor aan te liggen. Op de plek waar nu de autoweg ligt komt een busbaan.

Gezonde bomen die geschikt zijn om verplaatst te worden krijgen een plek in het nieuwe gebied, zo laat de gemeente weten. 

Omrijden
De werkzaamheden vinden plaats van woensdag 6 maart t/m vrijdag 8 maart. Voor aanwonenden en verkeer van en naar de Zilverparkgarage en het Reaalhof is de weg dan beperkt te gebruiken. Alleen vanaf de Ziekenhuisweg/Middendreef (zuidkant) kan er over de Middenweg gereden worden. Om alles in goede banen te leiden staan er verkeersregelaars. 

Bussen en hulpdiensten kunnen wel gewoon in beide richtingen over de weg blijven rijden. Ook fietsers en voetgangers kunnen de Middenweg blijven gebruiken.

De nieuwe situatie

Gemeente Lelystad

De nieuwe situatie

Gemeente Lelystad

De nieuwe situatie

Gemeente Lelystad

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel