Boa's na blunder gemeente weer inzetbaar in Lelystad

LELYSTAD • Vr 10 mei 2024 | 13:18 • Vrijdag 10 mei 2024 | 13:18

Elf van de vijftien buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) uit Lelystad die niet meer bevoegd waren zijn vrijdagochtend weer beëdigd. Dit betekent dat zij per direct weer volledig inzetbaar zijn en, naast toezichthoudende taken, ook weer opsporingsbevoegdheden hebben.

De overige vier boa's waren ziek of op vakantie waardoor zij vrijdag niet beëdigd konden worden. Volgens een woordvoerder van de gemeente is de periode zonder de boa's goed verlopen.

Tijdelijk geen bevoegdheden
Boa's in Lelystad hadden tijdelijk geen enkele bevoegdheid meer en konden daarom bijvoorbeeld bepaalde boetes niet meer uitschrijven. Omdat de gemeente Lelystad de juiste akte door een fout niet had verlengd, was de geldigheid sinds 22 maart verlopen.

De gemeente liet eerder al weten dat het nog maximaal acht weken zou kunnen duren voordat de boa's weer beëdigd konden worden.

Koningsdag
Boa's die zonder bevoegdheid rondliepen op Koningsdag konden eigenlijk alleen maar waarnemen. Ze konden niet meer bekeuren op bijvoorbeeld openbare dronkenschap of intimidatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel