Voor vierde keer deze maand woning gesloten in Almere

ALMERE • Di 27 februari 2024 | 16:25 • Dinsdag 27 februari 2024 | 16:25

Voor de vierde keer deze maand is er een woning gesloten in Almere op last van de burgemeester. Het gaat om een huis aan het Schottegat in Waterwijk dat drie maanden dicht moet. Dat meldt de gemeente.

In de woning is eerder een grote partij harddrugs gevonden door de politie. De woning wordt gesloten om aanloop richting het pand en vermoedelijke handel in harddrugs te stoppen.

Rest dicht in Haven
De andere drie sluitingen waren allemaal in Almere Haven. De eerste was begin deze maand aan de Wierden. De bewoners mogen drie maanden hun huis niet in vanwege aanhoudende overlast.

Ruim een week later werd een woning aan de Leemwierde in Almere Haven al voor acht maanden gesloten. Daar werd meer dan 8 miljoen euro en 200 kilo aan drugs gevonden.

Een paar dagen later volgde een huis aan de Hofmark. Daar vonden in november twee explosies plaats.

Hofmark

Toename
Deze vier sluitingen zijn door de gemeente actief naar buiten gebracht. Een woordvoerder van de gemeente Almere kan niet zeggen of er ook nog andere woningen zijn gesloten deze maand waarover niet is gecommuniceerd.

Update 4 maart: In februari is ook nog een woning aan de Beneluxlaan in Almere Poort gesloten meldt de gemeente. Die woning werd beschoten.

De afgelopen jaren is er een flinke toename van woningsluitingen te zien. In 2021 waren het er negen, in 2022 tien en in 2023 waren het er 26.

Lees ook: Rechtszaken over sluiten woning na drugsvondst meestal gewonnen door gemeente

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel