Woning aan de Hofmark in Almere Haven komende maanden gesloten na explosies

ALMERE • Di 20 februari 2024 | 19:48 • Dinsdag 20 februari 2024 | 19:48

Een woning aan de Hofmark in Almere Haven is op last van de burgemeester voor drie maanden gesloten. Dat meldt de gemeente Almere.

Bij het huis vonden in november twee explosies plaats. Daarbij raakte niemand gewond, maar er ontstond wel brand. Er is een camera in de straat geplaatst en die vorm van toezicht is onlangs verlengd tot 14 mei.

Lees ook: Huis en auto in Almere beschadigd door explosies: 'Geen idee wie dit gedaan kan hebben'

Niemand mag woning in
Nu heeft burgemeester Hein van der Loo dus ook bepaald dat er de komende maanden niemand de woning mag betreden. Ook de bewoners mogen er niet in, laat een gemeentewoordvoerder weten. Zij moeten zelf op zoek naar alternatieve leefruimte.

"Ik sta voor een veilig Almere zonder criminele dreiging"

— Hein van der Loo, Burgemeester Almere

"Het is belangrijk dat we de openbare orde in de stad handhaven en de veiligheid van onze inwoners waarborgen", laat de burgemeester weten. "Daarom is het nodig dat we deze woning voor een periode van drie maanden sluiten. Ik realiseer mij dat dit een zware maatregel is, maar bij dit soort besluiten is veiligheid in de buurt mijn hoogste prioriteit. Ik sta voor een veilig Almere zonder criminele dreiging", aldus Van der Loo.

Over drie maanden wordt besloten of het huis weer open kan.

Maandag werd bekend dat een 39-jarige man die vastzit in een drugszaak ook verdacht wordt van betrokkenheid bij de explosies aan de Hofmark.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel