'Cocaïnesmokkel via Lelystad Airport verijdeld, verdachte ook betrokken bij explosies Almere'

LELYSTAD • Ma 19 februari 2024 | 14:53 • Maandag 19 februari 2024 | 14:53

Vier mannen zijn in november opgepakt omdat ze voorbereidingen zouden hebben getroffen om via Lelystad Airport cocaïne te smokkelen. Dit blijkt uit stukken van de rechtbank Noord-Holland en informatie van het Openbaar Ministerie. De mannen werden op 13 november gearresteerd. Dat gebeurde niet in Lelystad, maar op verschillende plekken in het land.

Het vliegveld is niet open voor commerciële vluchten. Wel is het mogelijk om zakelijk of privé naar meerdere Europese bestemmingen te vliegen.

Explosies Almere
Onder de opgepakte verdachten was een man van 39 die inmiddels ook verdacht wordt van betrokkenheid bij twee explosies aan de Hofmark in Almere Haven. Die explosies waren ook vorig jaar november, enkele dagen voordat het viertal werd opgepakt.

De man van 39 had geen vaste woon- of verblijfsplaats. De andere drie verdachten in de drugszaak waren mannen uit Almere, Schiedam en Hoogeveen.

Levensgevaar
De 39-jarige wordt formeel verdacht van brandstichting bij een woning en een nabij geparkeerde auto. Hierdoor is volgens het Openbaar Ministerie op 9 november levensgevaar voor bewoners en gevaar voor goederen ontstaan.

Cameratoezicht
Vanwege de explosies aan de Hofmark in Almere Haven is er al maanden cameratoezicht in de straat. De burgemeester van Almere verlengde dit toezicht vorige week met drie maanden omdat de gemeente bang is voor meer explosies in de straat.

Hofmark

Op 20 februari meldde de rechtbank Noord-Holland dat in de zaak nog 1 persoon vast blijft zitten. Het gaat om de man van 39 die ook verdacht wordt van de brandstichting in Almere Haven.
De verdachte uit Hoogeveen (62) mag de behandeling van zijn zaak in vrijheid afwachten.
De zaken tegen de verdachten uit Almere en Schiedam zijn volgens de rechtbank ingetrokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel