Verslaafde vrouw moet binnen drie weken huurwoning uit, omwonenden voelen zich onveilig

ALMERE • Wo 28 februari 2024 | 10:14 • Woensdag 28 februari 2024 | 10:14

Een huurster van een woning in de Danswijk in Almere moet binnen drie weken haar huis uit. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding dat door de woningcorporatie was aangespannen.

De rechter vindt net als Ymere dat de overlast zo snel mogelijk beëindigd moet worden. Tijdens een buurtonderzoek door de politie, na de ontploffing van een vuurwerkbom bij de woning afgelopen november, hebben wijkbewoners aangegeven zich onveilig te voelen.

Volgens de rechter moet Ymere haar huurders een rustig woongenot kunnen verschaffen. Politie, gemeente en GGD zijn al ingezet om de overlast te beperken en om de dame over te halen om hulpverlening te accepteren.

Al jaren overlast
De huurster zou al acht jaar zorgen voor overlast in de Sambastraat. Ze is verslaafd aan alcohol en drugs. Vaak zijn vrienden van haar op bezoek. Er zou sprake zijn van geluidsoverlast, prostitutie en andere ongewenste situaties. Ymere wil daarom snel van de huurster af, zo bleek twee weken geleden tijdens een zitting.

Met jaarlijks tientallen meldingen van overlast was de politie vorig jaar kind aan huis in de Sambastraat. Zo stond eens een man met een mes voor de woning tegen de deur te schoppen. De politie denkt dat er zich snel opnieuw een incident bij de woning kan afspelen.

Vrouw kwam afspraken niet na
Hoewel de vrouw zich voor haar verslavingsproblemen wil laten behandelen, hoeft Ymere dit niet af te wachten. Daarbij speelt mee dat de vrouw eerder gemaakte afspraken niet nakwam en dat zij waarschuwingen niet ter harte nam.

De vrouw heeft al langer hulp, maar dat heeft niet tot een oplossing geleid. Omdat de verslavingsbehandeling vrijwillig is, staat dan ook niet vast dat de nieuwe behandeling nu wel effect zal hebben.

De rechtbank denkt dat het hulpverleners gaat lukken om binnen drie weken een passende oplossing voor de vrouw te vinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel