Almeerders moeten sticker op bus plakken voor ontvangen reclame

ALMERE • Wo 28 februari 2024 | 11:48 • Woensdag 28 februari 2024 | 11:48

Almeerders moeten vanaf 8 april een ja/ja-sticker op hun brievenbus plakken als ze reclame willen blijven ontvangen. De sticker wordt ingevoerd om reclameverspreiding duurzamer te maken. Door alleen reclame te ontvangen als je dat echt wilt, wordt onnodig papierverbruik verminderd.

Een motie over de invoering van de ja/ja-sticker was vorig jaar al aangenomen. Het college van B en W heeft dat nu uitgewerkt. Samen met Spotta, de grootste verspreider van brievenbusreclame in Nederland, gaat de gemeente de ja/ja-stickers kosteloos uitgeven.

Reclame
Huishoudens krijgen de ja/ja-sticker bij hun reclamefolders. Die kunnen ze op de brievenbus plakken om aan te geven dat ze de reclame nog steeds willen ontvangen.

Voorheen kreeg iedereen reclame tenzij je een nee/nee- of ja/nee-sticker op je brievenbus had. Vanaf 8 april ontvangen alleen de mensen met een ja/ja-sticker op de brievenbus reclamefolders.

Dit verhaal is gemaakt door Maud Sips Bul. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel