Investeringen Cultuurfonds Almere: elke euro levert zes keer meer op

ALMERE • Do 29 februari 2024 | 6:02 • Donderdag 29 februari 2024 | 6:02

"Elke euro die Cultuurfonds Almere investeert levert het zesvoudige op." Dat zei directeur Jan Melle Liscajet tijdens de zogeheten publieke verantwoording van het fonds. Het gaat om een stimuleringsfonds gericht op personen en organisaties die zich inzetten in het versterken en stimuleren van de Almeerse kunst- en cultuursector.

Het fonds is erop gericht om initiatiefnemers met de start van hun project te helpen. Ze krijgen een klein deel van het bedrag dat nodig is. De rest moeten ze zelf via sponsoring, donaties of crowdfunding bij elkaar zoeken. "Dat is de afgelopen vijf jaren in heel veel gevallen gelukt, en soms helpen wij daar ook bij", zegt Liscajet.

In de afgelopen vijf jaar heeft Cultuurfonds Almere ruim 2,4 miljoen euro aan subsidie ontvangen. Door de extra sponsoring is er een kleine 15 miljoen euro in Almeerse cultuurprojecten gestoken.

'Veel steun van Cultuurfonds'
"Ik heb ontzettend veel aan het Cultuurfonds gehad", zegt Sanne Kooiman. Ze is documentairemaker en zocht financiële steun voor een project over mentale gezondheid onder mannen. "Ze hebben mij niet alleen financieel geholpen, maar ook bij het ondernemerschap."

De tips en adviezen die ze kreeg, hebben haar op weg geholpen en Sanne is erg tevreden over het resultaat, een documentaire die in de Kunstline in première ging. "Daar hebben toch 500 man naar gekeken", zegt ze vol trots.

"De film gaat over mentale gezondheid, maar op een heel andere manier dan dat je gewend bent", vertelt Sanne. Het gaat onder meer over zelfdoding. "Ik ben zelf mijn partner verloren aan zelfdoding", zegt Sanne.

Dat was voor haar de reden om deze vorm van mentale gezondheid onder de aandacht te brengen. Binnenkort is de film online te zien.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel