Grote opknapbeurt van sluizen en bruggen in Flevoland afgerond

FLEVOLAND • Do 29 februari 2024 | 20:06 • Donderdag 29 februari 2024 | 20:06

Het grote onderhoudsproject van de sluizen en bruggen in Flevoland is klaar. Afgelopen maanden werd de Larsersluis bij Biddinghuizen opgeknapt. Donderdag was dat klaar, waarmee een eind komt aan het project dat in totaal 70 miljoen euro kostte.

De oudste bruggen en sluizen in de provincie zijn al meer dan 75 jaar oud. Daarom was het tijd voor een grote opknapbeurt. Begin 2022 startte de provincie met de restauratie van de in totaal elf sluizen en dertien bruggen.

Sinds 2014 worden de meeste bediend vanuit het provinciehuis in Lelystad. Maar de apparatuur waarmee dat gebeurde was per sluis en brug anders. Bij de opknapbeurt kregen alle objecten hetzelfde bedieningssysteem. Daardoor werd het bedienen makkelijker en veiliger. Ook moeten storingen sneller opgelost worden.

Het project moest eigenlijk al op 31 maart 2023 klaar zijn, maar liep enkele maanden vertraging op door de coronapandemie. Onderdelen konden niet geleverd worden zoals bijvoorbeeld elektronica.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel