Zoektocht naar nieuwe plek Kunstuitleen Lelystad: "We willen absoluut niet stoppen"

LELYSTAD • Zo 3 maart 2024 | 11:48 • Zondag 3 maart 2024 | 11:48

De zoektocht naar een nieuwe locatie voor Kunstuitleen Lelystad is in volle gang, omdat er eind dit jaar geen plek meer is in De Kubus. "We willen absoluut niet stoppen", laat voorzitter Erik Bijvank van Kunstuitleen Lelystad weten.

De vrijwilligersorganisatie zit al 31 jaar in De Kubus en biedt een breed scala aan kunstwerken aan die door Lelystedelingen geleend kunnen worden. De huur van de ruimte in De Kubus wordt gesubsidieerd door de gemeente met €13.000 per jaar, maar voor dat bedrag is volgens Bijvank geen vergelijkbare ruimte te huren bij een commerciële verhuurder.

Wethouder Sjaak Kruis laat weten dat de gemeente bezig is met het zoeken naar een nieuw onderkomen voor de Kunstuitleen. "We zijn alles wel bezig met interessante plekken voor ze, dus er vindt best voortgang plaats alleen dat overleg met eigenaren en huurders dat loopt nog, dus ik kan daar helaas nog niks over zeggen. Ik hoop wel dat dat we daar op redelijk korte termijn stappen kunnen zetten."

Kruis laat weten dat het gaat om een pand in het centrum van de stad en "dat een hele mooie oplossing voor hen is, maar ook een hele goede voor de stad."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel