Politie zoekt getuigen na dodelijk ongeval A27 waarbij Lelystedeling omkwam

ALMERE • Zo 3 maart 2024 | 12:13 • Zondag 3 maart 2024 | 12:13

De politie is op zoek naar getuigen van het dodelijke ongeval op de A27. Dat ongeluk gebeurde vrijdagavond bij Almere. Een 31-jarige man uit Lelystad werd aangereden door een vrachtwagen en overleed ter plekke.

Het team Verkeer van de eenheid Midden-Nederland zoekt getuigen die de botsing van de personenauto met de vrachtauto hebben zien gebeuren. Ook zoekt het team naar bestuurders die de stilstaande personenauto wisten te ontwijken.

De auto van de 31-jarige Lelystedeling botste volgens politieonderzoek achterop een vrachtwagen. Die vrachtwagen kon doorrijden en reed de vluchtstrook op. De personenauto raakte zo beschadigd dat hij stil kwam te staan op de linker rijstrook. De Lelystedeling is toen de auto uitgestapt en op de vluchtstrook gaan staan.

Verschillende auto's wisten de stilstaande Seat op de linkerrijstrook te ontwijken. Een passerende vrachtwagen, bestuurd door een 35-jarige man uit Friesland, kon het voertuig ook ontwijken maar kwam daarbij op de vluchtstrook terecht waar de Lelystedeling stond. De man werd geschept en overleed ter plekke.

De Fries is na het ongeluk meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. "En om nazorg te verlenen," zei een politiewoordvoerder eerder tegen Omroep Flevoland, "want niemand wil dit." Uit onderzoek moet blijken of sprake is van verwijtbaarheid.

Getuigen kunnen zich melden bij het team Verkeer van de eenheid Midden-Nederland via 0900-8844.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel