Urban artist 'Manpxwerr' leeft zich uit op buitenboordmotor

ALMERE • Zo 3 maart 2024 | 17:03 • Zondag 3 maart 2024 | 17:03

De Almeerse graffitikunstenaar Miguel 'Manpxwerr' Patra heeft zondag een uniek kunstwerk gemaakt. Tijdens de botenshow van Flevo Nautica in Flevo Marina beschilderde de kunstenaar een kap van een buitenboordmotor op uitnodiging van de eigenaren van de winkel.

"Ik heb Manpxwerr ontmoet tijdens een bijeenkomst van het businessblad Almere Zaken", vertelt Jolanda Jansen van Flevo Nautica. "Ik stond daar op de voorpagina omdat ik de publieksprijs had gewonnen als Zakenvrouw van het Jaar. Manpxwer stond ook in dat blad en hij vertelde toen wat hij allemaal beschilderd had. Ik dacht toen meteen die moet ik uitnodigen, dat wordt een unieke samenwerking."

Manpxwer schilderde de afbeelding van een haai op de kap van de buitenboordmotor en de reacties van de bezoekers waren lovend. "Ik vind het heel mooi. Ik denk wel dat mensen zoiets unieks op hun boot willen hebben."

De Almeerder timmert al jaren aan de weg als succesvol kunstenaar. Zo heeft hij het razend druk met zijn graffiti-jassen waar hij er volgens eigen zeggen al meer dan 10.000 van heeft verkocht. Ook beschilderde hij een Lamborghini en nu dus een kap van een buitenboordmotor. Alles als opmaat voor zijn grote droom: ooit een vliegtuig beschilderen.

"Dit is heel bijzonder, het haalt me uit mijn comfortzone", vertelt Miquel Patra. "Een kap van een buitenboordmotor is niet het gebruikelijke papier, een canvas, een jas of een auto. Een boot staat ook nog op mijn lijstje en ik mag wel stiekem verklappen dat we samen met Flevo Nautica iets aan het bekokstoven zijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel