Gemeente NOP: Medewerkers Liander worden bijna van de sokken gereden bij Ens

ENS • Wo 6 maart 2024 | 21:26 • Woensdag 6 maart 2024 | 21:26

Medewerkers van Liander die zich onveilig voelen, omdat automobilisten op hoge snelheid langs werkzaamheden bij Ens rijden en verkeerslichten negeren. De gemeente Noordoostpolder windt zich daarover op en vraagt woensdag weggebruikers zich aan de regels te houden.

Liander voert werkzaamheden uit aan het stroomnet bij de Drietorensweg bij Ens. Daardoor is er tijdelijk maar één rijstrook beschikbaar.

Verkeerslicht genegeerd
Het verkeer wordt met verkeerslichten om de beurt over die rijstrook geleid, maar geregeld negeren automobilisten het rode verkeerslicht en rijden ze hard door. De verkeersbegeleiders hebben er volgens de gemeente genoeg van om op zo'n onveilige plek te werken.

Volgens de gemeente is de situatie zo vervelend dat netbeheerder Liander heeft overwogen de werkzaamheden tijdelijk te staken. Zover is het nog niet gekomen.

"Zullen we met elkaar afspreken om ons aan de regels te houden?", schrijft de gemeente op Facebook. "De verkeersbegeleiders staan er voor onze veiligheid!"

Een woordvoerder van Liander liet donderdagmiddag weten de onveilige situatie niet te herkennen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel