Urk gaat op zoek naar dezelfde burgemeester als vier jaar geleden

URK • Di 12 maart 2024 | 11:12 • Dinsdag 12 maart 2024 | 11:12

De vertrouwenscommissie die voor de gemeente Urk op zoek gaat naar een nieuwe burgemeester heeft de profielschets van de vorige zoektocht uit het archief gehaald. Die schets is nog maar vier jaar oud.

De commissie hoopt dat de procedure zo snel mogelijk kan worden doorlopen. Een nieuwe burgemeester zou dan hopelijk in september of oktober aan de slag kunnen gaan.

De vertrouwenscommissie bestaat uit de zeven fractievoorzitters uit de raad, de gemeentesecretaris, griffier en wethouder Middelkoop die een adviserende rol heeft.

Omdat voormalig burgemeester Cees van den Bos eind vorig jaar al na drie jaar zijn vertrek aankondigde, is het wensenlijstje waarmee hij in 2020 burgemeester van Urk werd nog steeds actueel.

De commissie ziet daarom ook geen reden om de Urker bevolking opnieuw te vragen wat die zoekt in een burgervader of -moeder. In 2019 mochten Urkers meedenken over het profiel van hun nieuwe burgemeester.

Lees ook: Terugblik: vertrekkend burgemeester Urk kreeg veel voor de kiezen

Christelijk boegbeeld
De gemeente bleek toen vooral op zoek naar een echt boegbeeld voor Urk. De gemeente was toen - en nu opnieuw - op zoek naar een burgemeester die zich verbonden voelt met de christelijke identiteit van het dorp, kennis heeft van besturen en mensen met elkaar kan verbinden.

"Wij zoeken een burgemeester die oprecht geïnteresseerd is in de inwoners en die zijn rug recht houdt", schrijft de vertrouwenscommissie.

De commissie wordt dinsdagavond officieel ingesteld en de profielschets wordt daarbij ook vastgesteld. Commissaris van de Koning Arjen Gerritsen is aanwezig om de zoektocht af te trappen.

Daarna kan de burgemeestersvacature binnen enkele dagen de deur uit. In 2020 deden uiteindelijk twaalf mensen een gooi naar de burgemeesterspost op Urk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel