Politie, douane en gemeente houden grote controle op bedrijventerrein in Lelystad

LELYSTAD • Di 12 maart 2024 | 13:45 • Dinsdag 12 maart 2024 | 13:45

Controleurs zijn dinsdag onaangekondigd langsgegaan bij bedrijven op bedrijventerrein Flevopoort in Lelystad. Daar werd een grote controle gehouden, waar onder meer de gemeente, belastingdienst, politie, douane en UWV bij waren betrokken.

Het gaat om kleinere bedrijfspanden die naast elkaar in één groot pand zitten aan de Artemisweg 115. Daar zijn vooral zelfstandig ondernemers gevestigd. Ze hebben daar hun werkruimtes of gebruiken het voor opslag.

Zo is er bijvoorbeeld een groothandel in artikelen voor beautysalons gevestigd, maar ook een autogarage.

Preventief
De controle is preventief laat een woordvoerder van de gemeente weten. Alle panden werden doorzocht. Ook bij de bedrijven waar niemand is gingen ambtenaren naar binnen.

In zo'n geval wordt eerst geprobeerd telefonisch contact te leggen met de eigenaar van het bedrijf. Als dat niet lukt breekt een slotenmaker het slot van de voordeur open. Nadat een pand is doorzocht wordt het slot vervangen. Op de deur wordt dan een brief gehangen waarin staat dat de sleutels op het stadhuis liggen.

Veiligheid
Of er aanwijzingen zijn dat er criminele activiteiten plaatsvinden bij één of meerdere bedrijven wil geen van de betrokken instanties iets zeggen. De controle is vooral gericht op het creëren van een veilig klimaat voor haar inwoners laat de gemeente Lelystad weten.

Bij binnenkomst letten de ambtenaren ook op brandveiligheid en of regels op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening worden nageleefd.

Na de controle kunnen ondernemers in gesprek met een adviseur van Platform Veilig Ondernemen Midden-Nederland. Deze adviseur geeft uitleg waarom de controles nodig zijn.

Ook krijgen ondernemers adviezen wat ze moeten doen wanneer ze door criminelen worden benaderd. Ruimtes zoals die aan de Artemisweg 115 kunnen interessant zijn voor criminelen om daar bijvoorbeeld wapens of drugs op te slaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel