Almeerder (20) verdacht van betrokkenheid bij dodelijke roofoverval in Vinkeveen

ALMERE • Di 12 maart 2024 | 16:52 • Dinsdag 12 maart 2024 | 16:52

Een 20-jarige Almeerder wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke roofoverval in Vinkeveen. Ook een 20-jarige man uit Maarssen zit hiervoor in de cel. Dat bleek dinsdag tijdens een voorbereidende zitting bij de rechtbank in Utrecht.

De overval was begin december, in de parkeergarage van een appartementencomplex. De twee verdachten zouden een man uit Vinkeveen met een mes hebben bedreigd.

Er ontstond een worsteling en daarbij werd het slachtoffer (29) in de borst gestoken. Daarna zou het tweetal er met een kostbaar horloge en een sporttas met spullen vandoor zijn gegaan.

Reanimatie
Politieagenten vonden de beroofde man zwaargewond in de parkeergarage. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar hij overleed onderweg naar het ziekenhuis.

Volgens RTV Utrecht was het slachtoffer een bekende in de Amsterdamse partyscene. De 29-jarige man organiseerde feesten en evenementen.

De 20-jarige Koen B. uit Maarssen heeft bekend dat hij het slachtoffer heeft gestoken. De 20-jarige Tyrese H. uit Almere zou de vluchtauto hebben bestuurd en het mes aan B. hebben gegeven.

De Almeerder heeft tot nu alleen maar gezwegen, maar er is volgens de officier van justitie "boterdik bewijs" tegen de man uit Almere. Hij heeft zijn Renault Clio gebruikt als vluchtwagen en in de auto is DNA van beide verdachten en het slachtoffer gevonden.

Criminele organisatie
Volgens het Openbaar Ministerie handelden de twee in opdracht van een criminele organisatie die meer van dit soort berovingen heeft gepland en uitgevoerd.

Volgens RTV Utrecht stonden op de telefoon van Tyrese H. bovendien meerdere belastende app-gesprekken. Die wijzen er volgens de officier van justitie op dat hij al vaker bij soortgelijke berovingen betrokken is geweest.

Ook de vermeende opdrachtgever van de gewelddadige diefstal en een vierde, minderjarige verdachte zijn inmiddels opgepakt. Waar deze twee vandaan komen en hoe oud ze zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Op 7 mei is er een volgende zitting in de zaak. Dan staat ook een derde verdachte voor het eerst voor de rechter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel