Ruim 4000 nieuwe sociale huurwoningen op komst in Almere

ALMERE • Wo 13 maart 2024 | 19:46 • Woensdag 13 maart 2024 | 19:46

Almere telt als alles goed gaat over vijf jaar 4100 nieuwe sociale huurwoningen. Dat hebben de gemeente, huurdersorganisatie 3HO en de corporaties Ymere, GoedeStede en de Alliantie met elkaar afgesproken.

De plannen zijn een verdere uitwerking van landelijke afspraken om het woningtekort op te lossen.

Lees ook: Intensief overleg zou sleutel zijn om 4100 huurwoningen te kunnen bouwen

Ook in stadscentrum
Volgens wethouder Julius Lindenbergh is het cruciaal dat er de komende jaren zo veel mogelijk nieuwe woningen worden gebouwd. "We zetten maximaal in op grote aantallen woningen die snel zijn te realiseren op nieuwbouwlocaties en binnen het stadscentrum."

Colly Bouman, voorzitter van huurdersorganisatie 3HO, sluit zich daarbij aan: "Het is nu zaak dat redenen waarom iets niet kan, worden omgezet in mogelijkheden hoe iets wel kan. Als alle partijen daadwerkelijk samenwerken, moet dat lukken."

De woningcorporaties zitten te springen om meer woningen. Ruim 55.000 mensen zijn op zoek naar een betaalbare huurwoning in Almere. De wachttijd voor een woning is lang.

De corporaties benadrukken dat snelle voortgang noodzakelijk is: "Gezien de enorme druk op de woningmarkt zijn we dat aan onze huurders en woningzoekenden in Almere verplicht".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel