Kilo's tabak voor waterpijp gevonden bij grote controle op industrieterrein

LELYSTAD • Do 14 maart 2024 | 15:05 • Donderdag 14 maart 2024 | 15:05

Tijdens de controle van bedrijfsruimtes op industrieterrein Flevopoort in Lelystad zijn meerdere mistanden geconstateerd. Zo was er in verschillende bedrijfsruimtes illegale bewoning.

Ook zijn er door de douane enkele kilo's shisha tabak voor waterpijpen in beslag genomen. De omgevingsdienst constateerde verder enkele milieu-overtredingen.

Dertig panden
De controles waren afgelopen dinsdag. In totaal werden dertig bedrijfsruimtes doorzocht. Het ging om een preventieve controle van de gemeente Lelystad in samenwerking met de politie, douane, belastingdienst, omgevingsdienst, het RIEC, UWV, Liander en het Platform Veilig Ondernemen (PVO).

Volgens de Lelystadse burgemeester Mieke Baltus dragen de controles bij aan een veiliger Lelystad. De ruimtes die gecontroleerd werden kunnen interessant zijn voor criminelen om daar bijvoorbeeld wapens of drugs op te slaan. Dat is dus uiteindelijk niet aangetroffen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel