Wekenlange afsluiting Elburgerbrug en kruispunt Elburgerweg van start

DRONTEN • Zo 17 maart 2024 | 9:00 • Zondag 17 maart 2024 | 9:00

De Elburgerbrug is vanaf maandag wekenlang afgesloten voor autoverkeer. In zes weken wordt het betondek van de brug vervangen. Ook wordt er asfalt vernieuwd en verkeerslichten worden vervangen.

De werkzaamheden zijn van 18 maart tot en met 26 april. De brug is wel beperkt te gebruiken voor voetgangers, fietsers en het vaarverkeer. Voor die laatste groep zijn er aangepaste openingstijden. De brug is op werkdagen open om 10:00, 12:00, 14:00 uur en van 17:00 tot 7:00 uur. In het weekend volgens de gebruikelijke openingstijden.

Er zijn speciaal ingerichte parkeerplaatsen met fietsenstallingen bij de brug aan Flevolandse en Elburgse kant. De fietsenstallingen bij Beachclub NU en aan de Elburgse kant zijn voorzien van hekken, camerabewaking en licht.

Bezwaar van boeren
Agrariërs zijn niet blij met de afsluiting. Zij hebben hun bezwaren laten weten bij de provincie. Vooral loonbedrijven willen dat de brug open blijft voor verkeer of dat de werkzaamheden worden uitgesteld.

Volgens de provincie zorgt deze periode voor de minste overlast. Zo is het stormseizoen voorbij, maar moet het vaar- en toeristische seizoen nog beginnen. Ook het oogstseizoen valt ruim buiten de werkzaamheden.

De werkzaamheden zijn afgestemd na overleg met de gemeenten Dronten en Elburg, landbouworganisatie LTO en andere betrokken organisaties, zoals Walibi.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel