Inhalen op de Biddingringweg? Dan krijg je straks een flinke boete

BIDDINGHUIZEN • Za 16 maart 2024 | 19:56 • Zaterdag 16 maart 2024 | 19:56

Wie binnenkort een auto inhaalt op de Biddingringweg tussen Biddinghuizen en Dronten, kan daar straks een flinke boete voor krijgen. De provincie gaat een inhaalverbod instellen op dit deel van de N305. Ook wordt de maximumsnelheid bij de kruising met de Palingweg verlaagd. Met deze maatregelen moet het veiliger worden op de weg.

Op de Biddingringweg zijn in het verleden veel ongelukken gebeurd door inhaalmanoeuvres. Omdat de weg in beide richtingen slechts één rijstrook heeft, is het risico op ongelukken bij het inhalen volgens de provincie hoog en moet dat zoveel mogelijk voorkomen worden.

Daarom wil de provincie een doorgetrokken streep trekken op de weg, wat inhoudt dat inhalen niet meer mag.

Snelheid omlaag
Vorig jaar heeft het deel van de weg tussen Biddinghuizen en Dronten een grote opknapbeurt gekregen. Daarbij werden ook maatregelen genomen om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren.

Bij de kruising van de Palingweg met de Biddingringweg zou volgens de provincie een ongelijkvloerse kruising de beste optie zijn om de weg veiliger te maken, maar is het te duur.

Toch vindt de provincie dat het nodig is om maatregelen te nemen. Daarom wordt de maximumsnelheid op 300 meter voor en na de kruising verlaagd van 100 naar 80 kilometer per uur.

Geen bushaltes meer
Langs de Biddingringweg waren ook drie bushaltes. De provincie heeft besloten de bushaltes weg te halen, omdat ze weinig gebruikt worden. Daarom loont het niet om te investeren in veiligheidsmaatregelen bij de bushaltes. Ook zijn er volgens de provincie andere, veiligere bushaltes, in de buurt.

Bezwaren
De provincie laat weten dat er met omliggende bedrijven, aanwonenden en de gemeente gesproken is over de voorgenomen maatregelen. Zij vinden het volgens de provincie ook belangrijk dat de weg veiliger wordt gemaakt. Flevolanders die de maatregelen niet zien zitten, kunnen nog zes weken bezwaar maken bij de provincie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel