Aruna uit Lelystad wint Heel Holland Bakt, jury stond voor 'allermoeilijkste beslissing'

LELYSTAD • Ma 18 maart 2024 | 8:18 • Maandag 18 maart 2024 | 8:18

Aruna Sitaram-Thakoersingh uit Lelystad heeft het elfde seizoen van het televisieprogramma Heel Holland Bakt gewonnen. Met haar verfijnde bakkunsten en gedrevenheid wist ze de jury te overtuigen, al moesten die wel de 'allermoeilijkste beslissing' ooit maken.

Met de winst mag Aruna zichzelf De Beste Thuisbakker van Nederland 2024 noemen. Ze versloeg in de finale haar medefinalisten Susan en Tim. Dat kostte nog wel de enige moeite. Aruna werd tweede bij de technische ronde waar ze ingepakte fruit tartelettes moest maken. Susan en Tim kregen een gedeelde eerste plek.

Geen kritiekpunt
Bij de laatste opdracht, het spektakelstuk, moest er een voorjaarsbruidstaart gemaakt worden. Aruna wist de jury te verrassen met haar vijf-laagse bruidstaart. De juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven konden geen kritiekpunt vinden.

Tijdens het thuis oefenen voor de laatste opdracht, had Aruna nog wel een ongeluk. Ze sneed tot op het bot in haar vinger. Uiteindelijk moest ze het laten hechten en had ze een pleister om haar vinger in de finale.

Taartstolp
Aruna kon het amper geloven toen haar naam werd genoemd en ze de winnares was geworden. "Ik kan niks zeggen. Ik ben helemaal overdonderd." Onder luid gejuich van de aanwezige mensen nam ze de bokaal, een taartstolp, in ontvangst.

Lees ook: Lelystadse Aruna over winnen Heel Holland Bakt: 'Droom die uitkomt'

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel