Lelystadse Aruna over winnen Heel Holland Bakt: 'Droom die uitkomt'

LELYSTAD • Ma 18 maart 2024 | 15:46 • Maandag 18 maart 2024 | 15:46

"Ik heb gestreden en het is me gelukt." Dat zegt de Lelystadse Aruna in een interview met Omroep Max. De bakker won afgelopen zondag de finale van Heel Holland Bakt, iets wat altijd al op haar bucketlist stond. "Dit is een droom die uitkomt voor iemand die zo erg van bakken houdt."

Aan Omroep Max vertelt de Lelystedelinge dat haar moeder ontzettend goed kan koken en bakken. "Alles wat zij maakte was heel erg lekker. Dit wilde ik later ook graag kunnen."

Aruna begon pas echt met koken en bakken nadat ze trouwde. Ze vond het zo leuk dat ze steeds meer ging experimenteren. Ook begon ze een kookblog, waarmee ze een naslagwerk van haar recepten wilde maken voor haar kinderen.

Hectisch
Haar deelname aan Heel Holland Bakt was een fantastische ervaring, zegt de Lelystedelinge. De periode van de opnames was heel hectisch. Haar woning was net verkocht en moest worden opgeleverd en haar nieuwe huis moest ook nog worden opgeleverd.

Verder was ze druk aan het solliciteren en het nieuwe schooljaar van haar zoons begon, waardoor de drie jongens ook wat hulp nodig hadden. "Maar de opnames waren zo leuk, het gaf mij zoveel energie. Dat had ik echt niet willen missen!"

De drie finalisten:

Negen vingers
Vlak voor de finale ging het nog mis. Bij de voorbereidingen op de laatste aflevering wilde de bakker een piepschuim bal doormidden snijden, zodat daar de suikerrozen in geprikt konden worden.

Maar het mes schoot uit en in haar vinger. De wond moest gehecht worden. "Achteraf gezien denk ik vaak, hoe heb ik dit gedaan?!", vertelt ze. "Hoe heb ik met 9 vingers zo’n enorme taart kunnen maken, met allerlei toeters en bellen?"

Door de pijn in haar vinger ging de technische opdracht niet goed. Ineens leek de winst voor Aruna heel ver weg. Maar toch wist ze de jury te overtuigen met haar vijflaagse bruidstaart en ging ze er met de winst vandoor.

De Lelystedelinge wil in de toekomst ook graag een eigen kook- of bakboek maken en een eigen bak- of kookprogramma.

De finale-taart van Aruna:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel