Buurt opgelucht nu ontsnapping giftige cobra met een sisser is afgelopen

LELYSTAD • Ma 18 maart 2024 | 17:35 • Maandag 18 maart 2024 | 17:35

Bewoners van de Lelystadse Waterwijk hebben opgelucht gereageerd nu de ontsnapping van een giftige cobra met een sisser is afgelopen. De slang is maandagochtend gevonden, na een maand vermist te zijn geweest.

"Dat is hartstikke goed nieuws", zegt een buurman. "Gelukkig, ik was al bang dat-ie niet meer gevonden zou worden", zegt een jongen die langsfietst. "Je doet je ramen extra dicht, effe opletten dat die slang niet bij je binnen is."

Excuses van eigenaar
De slang werd teruggevonden in de achtertuin van een huis aan de Sont. De eigenaar woont een paar huizen verderop. Aan buurtgenoten maakte hij excuses en gaf hij aan dat de ontsnapping niet had mogen gebeuren.

Iedereen in de wijk vraagt zich af waarom iemand zo'n giftige slang als huisdier heeft. "Crazy", reageert een vrouw, tikkend op haar voorhoofd. Een buurman toont enigszins begrip: "Ik kan het wel begrijpen want het zijn hartstikke mooie beestjes. Maar het is niet verstandig."

Een andere buurman adviseert: "Laat de cobra lekker gewoon in een land waar die hoort in plaats van op je zolderkamertje in Waterwijk. En als je dat dan doet, zorg dan dat-ie niet ontsnapt."

Afstand gedaan
De eigenaar van de cobra wil niet voor camera reageren en heeft inmiddels afstand gedaan van het dier. De cobra gaat naar Serpo, een reptielenopvang in Rijswijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel