Giftige cobra ontsnapt in Lelystad, 'hou ramen en deuren dicht'

LELYSTAD • Di 20 februari 2024 | 14:44 • Dinsdag 20 februari 2024 | 14:44

Een giftige slang is maandag ontsnapt in een huis aan de Sont in Lelystad. Volgens de gemeente gaat het om een schildneuscobra en zijn omwonenden op de hoogte gebracht. Er wordt op verschillende manieren naar het dier gezocht, onder meer met slangenvallen en een speurhond.

De gemeente adviseert mensen in de buurt om hun ramen en deuren dicht te houden. Ze kunnen beter ook hun huisdieren binnenhouden of aanlijnen. Als mensen gebeten worden, moeten ze 112 bellen. Ook als ze het dier zien wordt dit geadviseerd.

Update woensdag 17.00 uur: De cobra is nog niet gevonden. Omwonenden maken zich zorgen

Dier waarschijnlijk nog in huis
De eigenaar van de slang heeft een specialist ingeschakeld om de cobra terug te vinden. De expert verwacht dat het dier nog in het huis van de eigenaar is, en zich daar heeft teruggetrokken op een plek waar hij moeilijk weg kan of waar het warm en droog is.

De schildneuscobra is ongeveer 50 centimeter lang. Volgens de expert gaat de cobra confrontaties het liefst uit de weg. Volgens de gemeente is de kans dat iemand gebeten wordt niet groot. Een beet van de cobra kan zorgen voor pijn, zwellingen en uitvalsverschijnselen.

Lees ook: Vrouw vindt slang in tuin en dat gaat vaker gebeuren

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel