Grote brand in Almere veroorzaakt door explosie, politie denkt aan zakelijk conflict

ALMERE • Di 19 maart 2024 | 17:14 • Dinsdag 19 maart 2024 | 17:14

De grote brand die in de nacht van 9 maart ontstond bij een bedrijfsverzamelgebouw op industrieterrein De Steiger in Almere is veroorzaakt door een explosie. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Volgens de politie hebben meerdere personen een explosief neergelegd bij het bedrijf. De aanleiding is mogelijk een zakelijk conflict.

De politie en Forensische Opsporing hebben enkele sporen veiliggesteld. De politie vermoedt dat mensen meer weten van de zaak en vraagt aan hen om zich te melden.

De politie heeft ook een foto verspreid:

Geen gewonden
In het pand waar de explosie afging zaten meerdere bedrijven. Eén ruimte lag vol met autobanden. Niemand raakte gewond. Wel was de brandweer uren bezig om het vuur te bestrijden.

De knal vond rond drie uur 's nachts plaats. Kort daarna rukte Brandweer Flevoland met veel eenheden uit om het vuur te bestrijden. De brandweer was bang dat het vuur zou overslaan op het deel van het gebouw waar de autobanden lagen opgeslagen.

Als die loods was afgebrand, was het probleem volgens de hulpverleners veel groter geweest voor de omgeving.

Bij het pand direct naast het getroffen gebouw werd een bedrijfsbusje door de hitte onherstelbaar beschadigd. Hoeveel bedrijven precies zijn getroffen en hoe groot de schade exact is, is onduidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel