Bewoners kunnen in huis blijven tijdens renovatie 400 woningen OFW Dronten

DRONTEN • Do 21 maart 2024 | 19:22 • Donderdag 21 maart 2024 | 19:22

Nijhuis Bouw gaat vanaf het najaar aan de slag met het renoveren van zo'n 400 woningen in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. Dat is woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) deze week met het bouwbedrijf overeengekomen.

De bouwer uit Rijssen werd gekozen na een aanbestedingsprocedure. "We kiezen voor Nijhuis Bouw vanwege de combinatie van duurzame bouwoplossingen, goede bewonersbegeleiding én een nette prijs”, zegt OFW-directeur Noek Pouw.

Enige overlast
De bewoners kunnen volgens OFW tijdens de modernisering gewoon thuis blijven. "Omdat er zowel binnen als buiten de woning werkzaamheden plaatsvinden, zullen de bewoners wel enige overlast ervaren", zegt een woordvoerder.

"Door een goede planning van werkzaamheden en duidelijke én eerlijke communicatie voor én tijdens de werkzaamheden, proberen we dat de bewoners zo min mogelijk overlast ervaren."

Het gaat om woningen die tussen 1970 en 1980 zijn gebouwd. Eerst zijn vanaf het najaar zo'n 97 woningen in Spelwijk in Swifterbant aan de beurt en daarna ruim 250 woningen in de omgeving van De Morinel en wijk De Fazant in Dronten. In Biddinghuizen gaat het ongeveer om 50 woningen in de omgeving van Het Erf. Wanneer de verschillende fases precies beginnen, maakt OFW later bekend.

De grootschalige renovatie maakt onderdeel uit van een omvangrijker plan. Zo komen er de komende jaren ook flexwoningen en moet de jarenlange wachttijd voor een sociale huurwoning omlaag.

Materialen hergebruiken
De woningcorporatie wil dat er duurzame oplossingen bij de renovatie worden toegepast. Zo komt er bijvoorbeeld niet een standaard gevelsteen van 10 centimeter, maar is gekozen voor een steen van slechts 7 centimeter breed. Dat levert een besparing aan materiaal op. Ook gebruikt Nijhuis gerecycled materiaal als spouwmuurisolatie.

Ook de ramen zijn voor een deel 'tweedehands'. In de kozijnen komt minimaal één hergebruikt glaspaneel. Voor de verwarming krijgen de woningen een elektrische warmtepomp. De renovatie moet over vijf jaar helemaal zijn afgerond.

Lees ook: Sneller bouwen, opknappen van huizen en Doe Dagen: dit zijn de woningbouwafspraken in Dronten

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel