Vier jaar cel voor Lelystedelingen die overval pleegden met een revolver

LELYSTAD • Vr 22 maart 2024 | 15:27 • Vrijdag 22 maart 2024 | 15:27

De rechtbank in Leeuwarden heeft celstraffen tot vijf jaar opgelegd aan drie mannen uit Lelystad en Lemmer voor een woningoverval. Onder bedreiging van revolvers en een groot mes hebben de mannen op 11 november 2022 de woningroof gepleegd in Sneek. Sindsdien zou het slachtoffer (29) in angst leven.

Het slachtoffer zei tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, twee weken gelden, daarna 16 camera's in huis te hebben opgehangen uit angst. Hij zou de dag in kwestie een afspraak hebben bij hem thuis met één van de daders, een 20-jarige man uit Lemmer.

Mes en revolvers
De veroordeelde zou toen ook twee andere mannen in de woning hebben gelaten. Onder de bedreiging van een groot mes en twee revolvers werd de man in zijn eigen huis beroofd van onder meer geld, een Canada Goose jas, pinpassen en telefoons. Het slachtoffer stelde sinds de overval "niet meer normaal te kunnen functioneren."

Impact
"De impact van thuis overvallen worden met vuurwapens en een groot mes is groot", stelde de rechtbank. "Het gevoel van veiligheid van het slachtoffer is ernstig aangetast." De drie daders zouden geen enkele rekening met het slachtoffer hebben gehouden en slechts oog hebben gehad voor hun eigen gewin. "Dat neemt de rechtbank hen zeer kwalijk."

De rechtbank legde de 20-jarige man uit Lemmer een celstraf op van vijf jaar. Zijn mededaders, twee mannen uit Lelystad (22 en 23) kregen beiden vier jaar cel opgelegd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel