Mediadrukte bij de rechtbank in Lelystad wegens zaak Tom Egbers

LELYSTAD • Ma 25 maart 2024 | 15:54 • Maandag 25 maart 2024 | 15:54

Bij de rechtbank in Lelystad is veel media aanwezig vanwege het kortgeding van presentator Tom Egbers tegen de NOS. Verschillende media zoals de Telegraaf, RTL Boulevard en Hart van Nederland besteden aandacht aan de rechtszaak.

Presentator Tom Egbers wil weer aan het werk bij de NOS en heeft daarom een kort geding aangespannen tegen de omroep. Dat kort geding dient in Lelystad.

Meldingen grensoverschrijdend gedrag
Egbers is sinds maart vorig jaar "vrijgesteld van werk" na een publicatie in de Volkskrant. Er zouden meldingen van grensoverschrijdend gedrag zijn.

Volgens de advocaat van de Studio Sport-presentator is niet duidelijk wat voor meldingen van grensoverschrijdend gedrag er tegen hem liggen en kan de NOS die ook niet bewijzen.

Moeilijke dag
Tom Egbers vreest dat hij na veertig jaar de NOS via de achterdeur moet verlaten. Dat zei zijn advocaat Joost Quant tijdens de behandeling van het kort geding.

Volgens de advocaat is maandag "een van de moeilijkste dagen" van Egbers' leven. Vooral omdat dit geschil "in aanwezigheid van zoveel pers" wordt uitgevochten.

Onderlinge oplossing
De presentator en de NOS proberen maandag alsnog onderling tot een oplossing te komen in het kort geding tussen de twee partijen. Journalisten en toeschouwers zijn daarom verzocht de rechtszaal in Lelystad te verlaten.

Als de partijen er onderling niet uitkomen, doet de rechter over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel