Voor 75 cent per kwartier een elektrische deelfiets huren in de Noordoostpolder

NOORDOOSTPOLDER • Di 26 maart 2024 | 7:33 • Dinsdag 26 maart 2024 | 7:33

Bij vijf fietsknooppunten in de Noordoostpolder worden dinsdagmiddag fietshubs geopend. Dit zijn centrale punten waar mensen elektrische deelfietsen kunnen huren om het gebied mee te verkennen. De fietsen zijn te reserveren via een app.

De fietsen komen te staan in Kraggenburg, het Waterloopbos, het Kuinderbos, op Schokland en bij Wellerwaard. Die plekken zijn uitgekozen, omdat meerdere fietspaden daar bij elkaar komen.

De hubs zijn voorzien van een overdekte stalling en oplaadpunten voor de e-bikes. Naast elektrische deelfietsen zijn bij de hubs onder meer parkeermogelijkheden, horeca en sanitaire voorzieningen te vinden.

Deelfietsnetwerk
De vijf hubs maken onderdeel uit van een groter deelfietsnetwerk, dat Noordoostpolder verbindt met de Weerribben en Zuidwest-Drenthe. Daar zijn ook elf fietshubs geopend. Er volgen ook nog twee hubs in Havelte.

Het totale netwerk bestaat dan uit 18 fietshubs met 92 deelfietsen. De deelfietsen kunnen op elk van de hubs worden opgehaald en weer ingeleverd. Zo kunnen recreanten het gebied eenvoudig verkennen.

Volgens projectleider Frans Hamstra van gemeente Steenwijkerland volgen binnen twee maanden ook nog zes hubs in Steenwijkerland.

Reserveren
De elektrische deelfietsen zijn vooraf te reserveren via de app Deelfiets Nederland. Na het reserveren kunnen gebruikers de fiets bij de hub loskoppelen en hun fietsrit beginnen. Gebruikers betalen per kwartier voor het gebruik van de fiets. Elk kwartier kost 75 cent.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel