A6 weer open, urenlang dicht na afbreken arm hoogspanningsmast

FLEVOLAND • Di 26 maart 2024 | 12:40 • Dinsdag 26 maart 2024 | 12:40

De A6 tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug is rond 14.45 uur weer vrijgegeven voor het verkeer. De weg was urenlang dicht nadat een arm van een hoogspanningsmast langs de weg rond het middaguur afbrak. 

Dat gebeurde tijdens het inhangen van de nieuwe kabels op de hoogspanningslijn tussen Lelystad en Dronten, meldt TenneT. De kabels zijn niet op de snelweg terechtgekomen, maar de vrees bestond dat ze zouden zakken.

Uit voorzorg werd de snelweg in beide richtingen afgesloten. De stroom werd van de lijn afgehaald en de elektriciteit werd omgeleid.

De verwachting was in eerste instantie dat de weg pas rond 17.00 uur weer open zou gaan, maar de werkzaamheden waren sneller klaar dan gedacht.

De locatie

Werkzaamheden
Het afbreken van de arm in de mast gebeurde tijdens de werkzaamheden aan de hoogspanningslijn tussen Lelystad en Dronten. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk.

TenneT herstelt de lijn tussen Lelystad en Dronten vanwege de grote stroomstoring van twee jaar geleden. Toen werd de A6 ook afgesloten omdat hoogspanningskabels door de hitte gingen doorhangen.

Automobilisten kregen het advies om om te rijden via Zwolle. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel