Werkzaamheden fietsbruggen Spoorbaanpad gaan sneller dan verwacht

ALMERE • Di 26 maart 2024 | 16:11 • Dinsdag 26 maart 2024 | 16:11

De bouw van de fietsbruggen op het Spoorbaanpad loopt voor op schema, dat meldt de gemeente Almere. De heiwerkzaamheden zijn eind januari begonnen. Het heien zou eind april klaar zijn, maar die werkzaamheden zijn een maand eerder klaar dan gepland.

Vanaf 15 april tot 9 mei komt de heimachine alleen nog terug om de (hulp)constructies uit het water te verwijderen en een definitief remmingwerk aan te leggen.

Dit gebeurt eerst aan de Lage Vaart en daarna aan de Hoge Vaart. De gemeente verwacht dat dit lichte geluids- en trillingshinder geeft.

Afsluitingen
Voor de werkzaamheden is het Johnsonpad in de Landgoederenbuurt onder de Spoorbrug afgesloten. Tussen de Leguaanstraat en het Johnsonpad ligt een tijdelijk fiets- en voetpad. Het pad is nog tot en met de zomer van 2024 afgesloten.

Ook de Vincent van Goghstraat in Tussen de Vaarten onder de spoorbrug is voor de bouw van de fietsbruggen afgesloten. Naast de straat wordt een kade gemaakt in de Hoge Vaart om materialen te lossen. Zo kan materiaal zoals zand en piepschuim worden aangevoerd via het water en is er minder bouwverkeer in de wijk.

Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel