Sociaal Loket en WerkCorporatie NOP komen mogelijk op één plek

EMMELOORD • Do 28 maart 2024 | 12:39 • Donderdag 28 maart 2024 | 12:39

Het Sociaal Loket en de WerkCorporatie verhuizen mogelijk eind 2025 naar het voormalige Rabobankpand in Emmeloord. Dat zegt de gemeente Noordoostpolder. Door de samenvoeging moeten inwoners voor ondersteuning bij werk en welzijn op één plek terecht kunnen, is het idee.

Het college van B en W wil drie miljoen euro beschikbaar stellen voor de aankoop van de begane grond van het pand aan De Deel. De wens voor het samenvoegen van de gemeentelijke werk- en welzijnsvoorzieningen kwam naar voren tijdens onderzoek.

De begane grond van het voormalige Rabobankpand moet ook een oplossing zijn voor het tekort aan bureaus in het gemeentehuis. Dat tekort is volgens de gemeente ontstaan door de groei van de organisatie.

Daarnaast wordt momenteel nog wel eens vergaderd in het Dokter Jansencentrum. Dit voormalige ziekenhuis wordt op termijn gesloopt vanwege de komst van het nieuwe gezondheidscentrum Het Vlie. Om die reden is er ook een alternatief nodig.

Alleen dependance is ook mogelijkheid
Het plan moet nog verder worden uitgewerkt. Zo kan ook overblijven dat het voormalige Rabobankpand alleen een dependance voor het gemeentehuis wordt, zegt een woordvoerder. Dit jaar moet er meer duidelijkheid komen. Ook moet de gemeenteraad het voorstel voor de aankoop van de begane grond nog goedkeuren.

Op de verdiepingen van het voormalige Rabobankgebouw moeten 44 koopappartementen komen, is de bedoeling.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel