Laatste keer populair Paasverhaal Zeewolde: "Ik ga dit wel missen"

ZEEWOLDE • Za 30 maart 2024 | 15:07 • Zaterdag 30 maart 2024 | 15:07

De derde editie van Paasverhaal Zeewolde, vrijdagavond op het Raadhuisplein, is ook de laatste. "Het is ons boven het hoofd gegroeid", aldus Rick Mook, de initiatiefnemer van de variant op de landelijke 'The Passion'. Aan het evenement werkten ruim honderd mensen mee, grotendeels vrijwilligers uit het dorp.

De derde editie begon spectaculair: de acteurs die Jezus en zijn discipelen spelen, werden achterop motoren naar het grote podium gebracht. Daar volgde een anderhalf uur durend muzikaal spektakel. Het paasverhaal vertelt de laatste levensdagen van Jezus en de manier waarop hij deze heeft doorgebracht met zijn vrienden.

"Mooier dan The Passion"
Op het podium zong een zestal acteurs, een band zorgde voor live muziek en een ruim twintig mensen tellend koor begeleidde het geheel. Van tevoren opgenomen filmfragmenten, geprojecteerd op een groot doek boven het podium, completeerden het verhaal over de laatste levensdagen van Jezus en zijn vrienden. "Mooier dan de landelijke The Passion op televisie afgelopen week", vond een toeschouwer.

Ondanks het succes zien de organisatoren geen toekomst in Paasverhaal Zeewolde. "Het is veel groter geworden dan we eigenlijk ooit hadden gedacht", aldus Rick Mook. "Er gaat heel veel tijd in zitten. Dat werd gewoon te gek. Iedereen die meedoet, alle acteurs, de band en de koorleden, doet dat tenslotte op vrijwillige basis."

Lees ook: Zeewolde gaat paasweekend in met eigen Passion op Raadhuisplein

Stoppen op hoogtepunt
De toeschouwers vinden het jammer dat Paasverhaal Zeewolde volgend jaar niet terugkeert. "Stoppen op je hoogtepunt, heet dat toch", vindt iemand. "Ik ga het wel missen", zegt een ander. Een meisje dat samen met haar vriendin van het spektakel genoot, maakte zich nu al zorgen over volgend jaar: "Ik heb geen idee wat we dan moeten."

De tv-registratie van Paasverhaal Zeewolde wordt Eerste Paasdag om 20:00 uur uitgezonden, door zowel de Lokale Omroep Zeewolde, 1Almere als Radio Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel