Brandweer deelt indrukwekkende beelden van blussen vlammenzee Almere

ALMERE • Zo 31 maart 2024 | 16:12 • Zondag 31 maart 2024 | 16:12

Het ging flink mis op 20 februari: een zeer grote brand verwoestte een kringloopwinkel en kledingopslag op industrieterrein De Vaart in Almere Buiten. Het blussen was een enorme klus waarvoor brandweerlieden uit Almere, Lelystad, Dronten en uit Noordoostpolder werden opgetrommeld. Nu kunnen we hun inspanningen van dichtbij zien, want de brandweer deelt beelden van hoe zij die dag ervaren hebben. 

Op het YouTube-kanaal Fire 24/7, dat bodycambeelden van brandweerlieden van over de hele wereld deelt, is een video van bijna dertig minuten geplaatst van het bestrijden van de brand. De beelden laten verschillende uitdagingen zien waar de brandweer mee werd geconfronteerd.

Er was bijvoorbeeld een tekort aan bluswater en dus moest er gewacht worden op het 'grootwatertransport'. Dat transport bestond uit grote gele slangen die water uit de omgeving moesten pompen naar de plek des onheils. "Wat we in de auto hebben, hebben we, meer is er niet. We wachten op grootwatertransport", hoor je de brandweer op een gegeven moment roepen.

'Wegwezen hier!'
Wanneer de brand dreigt over te slaan naar een naastgelegen pand moet de brandweer zich terugtrekken. "Volledig uitgeslagen, wegwezen hier!", roept een brandweerman. Via de portofoon houden ze elkaar op de hoogte: "Dit ga je nooit meer houden, alles moet daar weg, denk ik. Alle materialen terugtrekken." Een collega aan de achterkant van het pand reageert: "Het loopt hier helemaal uit de klauwen."

Pas na veertien uur blussen was het vuur onder controle. Daarna heeft de brandweer nog uren moeten nablussen. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. 

Lees hier alles terug over de brand: Locoburgemeester: 'Brand klap voor Almeerse ondernemers'

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel