Rotonde bij winkelcentrum De Hofstee ruim een maand dicht, verkeer moet omrijden

URK • Ma 1 april 2024 | 15:49 • Maandag 1 april 2024 | 15:49

De rotonde naar het gemeentehuis en winkelcentrum De Hofstee op Urk gaat vanaf dinsdag ruim een maand dicht. Het gaat om de rotonde op de Singel en Almerelaan. Autoverkeer moet daardoor omrijden.

De rotonde is een belangrijke aansluiting naar verschillende delen van het dorp, zoals de gemeentewerf. Om die reden legt de gemeente een tijdelijke weg aan tussen de Staartweg en de Almerelaan.

Verkeer dat via de Almerelaan-Oost en de Singel aanrijdt, kan geen gebruik maken van die tijdelijke weg en wordt omgeleid via De Noord.

Verder wordt er een parkeerverbod ingesteld op het Zuiderzand en een deel van Wijk 8. Voor de verkeersveiligheid wordt Burgemeester van Suchtelenlaan een eenrichtingsweg, omdat de gemeente verwacht dat deze smalle straat door de werkzaamheden drukker gaat worden.

Buslijnen 141 en 641 slaan de bushalte bij het gemeentehuis over. Ook worden de kinderen van omliggende basisscholen gevraagd om fietsend of lopend naar school te komen.

De rotonde is dicht omdat kabels en leidingen verlegd moeten worden. Op 6 mei is de rotonde weer open. In het najaar moet de rotonde opnieuw aangelegd worden. Het verkeer zal dan opnieuw moeten omrijden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel