Almeerder nam donutzaak en cocktailbar onder vuur, krijgt celstraf

ALMERE • Di 2 april 2024 | 22:16 • Dinsdag 2 april 2024 | 22:16

Een 21-jarige Almeerder is veroordeeld tot twee jaar cel voor het beschieten van twee horecagelegenheden in Rotterdam en Venlo. De Almeerder krijgt de straf ook voor wapenbezit en voor bedreiging. Van de opgelegde celstraf werden 13 maanden voorwaardelijk opgelegd. Omdat de Almeerder de restende tijd al in voorarrest heeft gezeten, komt hij direct vrij.

De beschietingen waren op het eind van de coronaperiode. In Rotterdam werd op 15 december 2021 een cocktailbar onder vuur genomen. In Venlo was op 14 januari 2022 een donutzaak het doelwit van zeven kogels. Waarom de restaurants beschoten werden, is onduidelijk gebleven.

Volgens de rechtbank was de Almeerder in beide gevallen de schutter. Dat blijkt onder meer uit telefoongegevens, aangetroffen filmpjes op zijn telefoon en verklaringen van de Almeerder en andere verdachten.

Andere verdachten
In de zaak stonden ook drie Amsterdammers van 21 en 22 terecht. Eén van hen heeft volgens de rechtbank de Rotterdamse cocktailbar op 16 december 2021 opnieuw beschoten.

Verder had de man twee vuurwapens en 2 kilo hennep in zijn bezit. Voor al deze feiten kreeg de Amsterdammer 363 dagen cel, exact de tijd die hij ook in voorarrest heeft gezeten.

De twee andere Amsterdammers werden door de rechter vrijgesproken, omdat hun betrokkenheid bij de beschietingen niet onomstotelijk kon worden aangetoond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel