Verdachte van brandstichting kan niet voor rechter verschijnen vanwege auto-ongeluk

EMMELOORD • Do 4 april 2024 | 13:45 • Donderdag 4 april 2024 | 13:45

Een vrouw van 38 uit Emmeloord, die brand zou hebben gesticht in de keuken van een woning aan de Sont, kon woensdag niet in de rechtbank in Lelystad verschijnen omdat ze een auto-ongeluk heeft gehad.

De rechtszaak tegen de vrouw zou al eigenlijk al in december door de rechtbank worden behandeld, maar ging toen ook al niet door. Dat kwam doordat de Reclassering vanwege capaciteitsproblemen nog niet was toegekomen aan het opmaken van een rapport.

Dat rapport was wel noodzakelijk voor de rechtbank om te beoordelen hoe de persoonlijke situatie van de vrouw is en of er kans is op herhaling.

Lees ook: Vrouw gewond bij korte maar hevige woningbrand

Hoe ontstond de brand?
De vrouw uit Emmeloord wordt er van verdacht dat ze op 20 augustus opzettelijk brand heeft gesticht. Ze zou een kleine pan met eten, vet of iets anders brandbaars lang op het fornuis hebben laten staan.

De politie trof na de brand 12,5 milliliter GHB aan in de woning. Daar moet de vrouw zich ook tegenover de rechter voor verantwoorden.

Operatie
De verdachte was in de tussentijd betrokken bij een auto-ongeluk en haar verwondingen bleken ernstiger dan verwacht. Op de dag van de rechtszaak moest ze worden geopereerd.

De rechtbank heeft de zaak nu gepland op 17 juli, maar het is nog maar de vraag of de vrouw dan voldoende is hersteld om aanwezig te kunnen zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel