Flevolanders en Groningers meest positief over levering en verkoop van wiet en hasj

FLEVOLAND • Do 4 april 2024 | 8:37 • Donderdag 4 april 2024 | 8:37

Bijna 70 procent van de Flevolanders vindt dat de productie, levering en verkoop van wiet en hasj legaal moet worden. Dat blijkt uit cijfers van het Kieskompas en het ANP. Het aandeel voorstanders in Flevoland is een stuk hoger dan het landelijk gemiddelde van 60 procent. Ook in Groningen zijn veel voorstanders te vinden van legale wiet.

Ongeveer vijftien procent van de Flevolanders is tevreden met de huidige situatie. Meer dan twaalf procent zegt dat cannabis illegaal zou moeten zijn en niet moet worden gedoogd.

Op dit moment is het verboden om cannabis te kweken en mogen telers het ook niet leveren aan coffeeshops, maar de overheid gedoogt de verkoop ervan. Wel wordt er in meerdere gemeenten een 'wietproef' gehouden. Met dat experiment wordt gekeken hoe wiettelers op een legale manier cannabis kunnen leveren aan coffeeshops.

Almere begint in juni met het experiment. Tilburg en Breda zijn er al aan begonnen. Ook Groningen en Maastricht gaan meedoen aan het experiment.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel