Na vondst dode hond en kat in Gelderse Diep gaat politie opnieuw onderzoek doen

LELYSTAD • Do 4 april 2024 | 11:49 • Donderdag 4 april 2024 | 11:49

De politie doet onderzoek naar de dode kat en hond die dinsdagmiddag in het water van het Gelderse Diep werden gevonden. Op Facebook is een oproep geplaatst aan ooggetuigen en aan baasjes van de dieren om zich te melden.

In het kanaal in de Lelystadse Boswijk zijn sinds april 2022 ruim twintig dode huisdieren gevonden, en volgens buurtbewoners zijn er in dezelfde periode zeker 28 katten vermist geraakt.

Omwonenden vermoeden dat er opzet in het spel is, een idee dat wordt gesterkt door de vondst van kattenvoer gemengd met glasscherven en een dode kat met gebroken ribben.

De politie kondigde in april vorig jaar ook al een onderzoek aan en vroeg buurtbewoners zich te melden bij het zien van verdachte situaties. Die oproep heeft te weinig aanknopingspunten voor verder onderzoek opgeleverd, meldt een woordvoerder van de politie. Het eerste onderzoek is daarom op de plank gelegd.

Nu ook een hond
Deze week was het dus weer raak en werd er naast een dode kat voor het eerst ook een dode hond uit het water gevist. In de dieren is geen chip gevonden, vermoedelijk door de verregaande staat van ontbinding. Daarom vraagt de politie nu of de eigenaren van de dieren zich willen melden.

De gemeente Lelystad plaatste eerder al touwen en trapjes aan de randen van het kanaal, zodat te water geraakte dieren zelf weer naar het droge kunnen klimmen. Extra maatregelen, zoals het instellen van cameratoezicht, wilde de gemeente in afwachting naar de uitkomsten van het politieonderzoek niet nemen.

Omdat dat eerste onderzoek door een tekort aan aanknopingspunten op de plank is gelegd, gaat de gemeente nu weer in gesprek met de politie over de situatie, meldt een woordvoerder van de gemeente Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel